Dátum: 2024 április 18. (csütörtök) | Andrea, Ilma

hírek

Verseny és edzőtábor - beszámoló

Két esemény beszámolóját ajánluk most nektek olvasásra.

A múlt héten Várgesztesen edzőtáborozott a csapat, előtte Újszilváson duatlonoztunk.

Kezdjük a versennyel, ahol kellemes tavaszi idő várt mindenkit. A futópálya aszfaltozott néhány kanyarral tarkított könnyű pálya volt, nagyoknál egy kis homokos úttal fűszerezve. A kerékpáros útvonal egyszerű de néhány kanyarral és visszafordítóval lett kitűzve korosztályonként egyre több körrel.

A kisebbeknél újonc kategóriákban hatalmas lelkesedéssel és tempóval indultak el tagjaink, próbálták tartani a lépést a legjobbakkal. Szerencsére rengeteget gyakorolták depózást így nehézségek nélkül váltottak a számook között. Végül fiúknál Németh Dani 2., Németh Bence 5., Bognár Matyi 6., Jani Bálint 9., Tóth Vince 12. helyen végzett a népes mezőnyben.

Gyerek korcsoportban fiúknál Kertesi Bence és Pusztai Dani versenyzett becsülettel, lányoknál Jani Petra, Bognár Léda és Csintalan Réka fogadja gratulációnkat az erőfeszítéseikért.

Serdülő korosztályban lányoknál Szász Rubina és Sebők Janka tett meg minden tőlük telhetőt. Fiúknál Gergely Szilárd és Hézső Ádi segítették egymást, az első 10-ből épphogy kicsúszva majd Schramkó Levente állt helyt szépen élete első duatlon versenyén.

Sprint távon lányoknál Simonis Rita, Schuchmann Eszter, Hajdu Fanni futottak szinte teljesen együtt a táv elején, őket követte Virág, Morris Jenni és Bognár Lea. Kerékpáron Rita sajnos defektet kapott így kiállni kényszerült. A többiek a kicsit kaotikus fiús lekörözéekkel tarkított és fiúkon tekerő bringázás után, indultak a gyors második futásra. Fanni érkezett a célba a csajok közül így elsőnek, korosztályában 4. helyen. Eszti 6. korosztályában élete első sprint távján. Virág korosztályában 2. helyen futott a célba, Jenni élete első duatlonján 8. lett junior korosztályban, Lea pedig Ifiben 16. lett.

Fiúknál kíváló iramválasztással Petrov Farkas és Vizsy Domonkos sikeresen elfutott az egyik legjobb kerékpárossal, aki így végig segítette őket a bringa folyamán és korosztályukban a 2. és 3. helyen értek célba. Nem kisebb érdem, hogy utánuk nem sokkal lemaradva Illés Gergő és Zsíros Máté szintén egy kiváló bringással Nagy Gergővel tudtak lépést tartani és jöttek be 5. illetve 6. helyen korosztályukban. Pusztai Dominik és Bleuer Levente Ifi korosztályban 11. és 13. helyen érkeztek. Petsuk Zoltán abszolut 3. helyen érkezett a Dévay testvérek mögött. Gratulálunk mindenkinek!

 

Az edzőtáborról röviden annyit, hogy idén csak 5 napra mentünk a megszokott tavaszi szüneti Várgesztesi túránkra. A szokásos jó levegő, csend, szép házak, nyugodt utak és festői erdei ösvények fogadtak, napi 2-3 jó minőségű svédasztalos étkezésekkel. A jó körülményeket és a kiemelekedő támogatásást köszönjük Antal Lacinak.

Az edzéseket illetően sokat zsúfoltunk a táborba, a közepes csoport a legtöbb edzésén közösen tekert a nagyokkal, majd ezutána nagyok további kilométereket tettek rá, akár Hollókőre akár a Turul Madárhoz. A kisebbek is rendszeresen tekertek igaz kevesebbet de azt szorgalmasan. A futást tekintve is rengeteget edzettünk akár napi 2 lakalommal is, hogy helyet kapjon dombos résztáv készülve a jövő heti duatlon versenyre, akár aszfaltos iramjátékra, erdei turafutásra vagy átmozgató kocogásra. Szerencsére úszásra is el tudott jutni a csapat egy része egyszer.
Így a szokásos heti edzésmennyiségüknél voltak aki 3* többet edzettek, de akik évközben a legszorgalmasabbak még azok is másféll kétszer többet tettek bele a múlt hét edzésóráiba.
A hétfői pihenő megérdemelt mindenki számára!

 

Képek

Atlétika sportnap az UTE-ben! című gallériából ízelítő

Videó

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41