Dátum: 2024 március 28. (csütörtök) | Gedeon, Johanna

hírek

Hétvégi versenybeszámoló

Újabb fontos versenyhétvégén vagyunk túl csapatunkkal, ráadásul, ráadásul országos bajnoki címekkel dobogós helyezésekkel büszkélkedhetünk.
Balatonbogláron jártunk a Duatlon Gyerek, Serdülő és Sprint országos bajnokságon és Mix-váltó Csapat Országos Bajnokságon a pontosság kedvéért, kicsik nagyon, seniorok, veteránok.

Csapatunkban már egy ideje nem nyertünk Sprint Duatlon OB, ifjúsági kategóriában aranyérmet. Szombaton sikerült ezt a bravúrt végrehejatani Petrov Farkasnak. Kiemelkedően futó és kimelekedő triatlonos-duatlonos ellenfeleit tudta taktikailag meglepni egy erős kerékpározással és szökéssel. Az így keletkező előnyét sikerült megtartani futás végéig és eufórikus hangulatban célba érni. Atz első futáson Vizsy Domonkos tartotta vele a lépést de a depóban szerzett pár másodperces hátránya miatt a második bolyban kerekezett és lett végül 5. úgy hogy még egy éve lesz ebben a kategóriában ahol a fejlődését ismerve már most az egyik legesélyesebb a következő bajnoki címre.

Ifjúságiban Illés Gergő érkezett 12. helyen szép versenyzéssel, Drijver Bertold 22. lett sokat javuló futása után (Másnap Péti időfutamon 3.lett),Pusztai Dominik 23. lett élete 2. duatlon versenyén, Bleuer Levente 34. helyen ért célba az erős mezőnyben.

Lányoknál Simonics Rita 11. helyen ért célba megérezve a vérszagot folyamatos fejlődés után, Schumann Eszter 15. helyen ért célba az erős ifjúsági lány kategóriában.

Zsíros Máté junior kategóriában lett 14. Zelinka Gabriella 2. helyen érkezett, Hajdu Fanni 7. lett felnőtt korcsoportjában, Jenni Morris 12. lett junioroknál, nagyléptékű fejlődést mutatva kerékpáron technikailag. Borlay Krisztina a nagyszerű 4. helyen ért célba, Hajnal Virág  2. kiemelkedő lett korosztályában A lányok nem csak eredményükkel hanem szépségükkel is kitűntek a hétvégén. Bognár Attila 3. helyen érkezett célba kategóriájában fürge futással és tempós kerékpározással. Petsuk Zoltán abszolut 7. és korosztályos országos bajnok lett.

Serdülő lányoknál is sok fejlődést és nagy erőfeszítést láthattunk, Szász Rubina 20., Sebők Janka 30. helyen ért be. Fiúknál Gergely Szilárd 11. Hézső Ádám 21. helyen ért célba nagy csatározások és kerékpáros történések után, Schramkó Levi dereksan küzdött, de mivel az úszás az erőssége triatlonban fog igazán bizonyítani.

Gyermek kategóriában lányoknál Jani Petra és Csintalan Réka versenyeztek szépen és szereztek tapasztalatot a kiélezett versenyben. Fiúknál Sebők Vili és Csuhay Peti méretették meg magukat a népes mezőnyben.

Újonc kategóriában Németh Dani szoros versenyben lett 2., Németh Bence 7., Jani Bálint 8., Tóth Vince 31., helyen érkezett a célba a gyors, izgalmas versenyen. Újonc csapatban nyertek a srácok!

Másnap a mixben a Szász, Hézső, Sebők, Gergely összeállítású csapat 6. helyen végzett. Fiatalabbaknál a Jani, Németh, Csintalan, Sebők csapat 11. helyen érkezett.

UP2-ben Simonics, Vizsy, Schuchmann, Petrov csapatunk parányi különbségekkel a 2. helyhez sajnos csak 4. lett, de külön dícséret amiért Rita élete legjobb 2 kilijét futotta, Domonkos végig teljes erőből ment Eszti a legtüzesebb bicajozását láthattuk és Farkas szokásos bringás előre száguldását produkálta.

Felnőttben Zelinka, Petsuk, Fekete, Illés(17) csapatunk 3. helyen végzett, Gabi 32 másodperc előnnyel hozta a váltót első helyen, Zoli ezt nem becsülte eléggé így 31 másodpercre omlasztotta be az előnyt, Virág erőn felül ment végig, és Gergő Gabinál is jobb idővel tartotta mega dobogót.

Hajdú Fanni, Stángli Attila, Hargitai Heni, Bognár Attila felnőtt csapatunk 10. helyen végzett. Külön elismerés Fanninak a hatalmas tempóért, Attilának a kölcsönbicajjal is remek versenyzésért, Heninek a csapatért tett erőfeszítéséért és maximális iramért, valamint Attilának a legjobb csapaton belüli eredményért. 
A Balog Edina, Osztatni Mihály, Kovács Kriszti , Pál Józsi csapat a fiatal hölgyek okán Senior korcsoportban méretettek meg így külön gratuláció a kicsit korosabb tagjainknak, Edinának a gyors kezdésért valamint a legjobb időt produkáló Krisztinek, 7. helyen érkeztek célba.

Gratululálunk minden résztvevőnek, és további eredményes felkészülést. 

Képek

Taekwondo farsang - 2019.03.01. című gallériából ízelítő

Videó

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41