Dátum: 2024 június 19. (szerda) | Gyárfás

hírek

UTE Triatlon szakosztály eredményei 2012-ben

Az országos bajnokságok eredményeit összesítő 2012-es egyesületi ponttábla 13. helyét foglalja el az UTE Triatlon szakosztálya, 162 megszerzett ponttal.

Ebből az utánpótlás kategória versenyzői 150 pontot hoztak, míg az amatőrök 12 pontra váltották át értékes helyezéseiket.

részletesen a nyílra kattintva

 Az év során számtalan versenyen vettünk részt, aquatlon, duatlon, triatlon sportágakban, valamint indultunk futó- és kerékpárversenyeken is.

Az évad duatlon versenyekkel indult, a somogyszili és káptalantóti ranglista versenyek után az országos bajnokságot hagyományosan Kaszón rendezték április 28-án. Kaszón újonc kategóriában országos bajnoki címet szerzett Rojik Dóra, valamint a Bem-Szatmári-Antal összeállítású ifi csapat.

A fenti három verseny összesített eredményeképpen összeállt duatlon ranglistán az előkelő 9. helyet szerezte meg a gyermek fiúk között Antal András. Ifi férfi kategóriában a top10 öt helyét UTE-s sportolók foglalták el: Szatmári Levente 1., Bem Norbert 4., Schieszler Máté 6., Antal Balázs 8., Roa Pölöskei Santiago Dénes pedig 9. helyezettként!

A budapesti és megyei bajnokságok után az NSI aquatlon OB-t május 6-án rendezték meg Százhalombattán. Rojik Dóra itt első helyezést szerzett.

A triatlon szezon májusban a csapat OB-vel kezdődött Tiszaújvárosban, ahol a Bem-Szatmári-Schieszler összeállítású ifi csapat a 4. helyen végzett.

Tiszaújváros után Baja, Hatvan, Balassagyarmat következett triatlon versenyhelyszínként, majd a szokásos Fadd-Dombori hétvége augusztus elején, országos bajnoksággal.

Számtalan sikernek örülhettünk, izgalmas versenyeken vettünk részt. Augusztus elején a szokásos jó hangulatú és hatékony edzőtábort tartottuk meg Fadd-Domborin.

A triatlon szezonban Rojik Dóra 4 arany és 1 ezüstérmet szerzett, a triatlon ranglistán pedig szereztünk egy 14. helyet gyermek kategóriában Antal András révén, és egy 3. helyet ifi kategóriában Bem Norbert révén.

Antal András bronzérmes lett a káptalantóti duatlon és a veresegyházi triatlon versenyen gyermek kategóriában; Sipiczki Benedekkel párban pedig megnyerték az U13-as országúti kerékpáros országos bajnokságot. Antal András ranglistaeredménye alapján meghívást kapott a júliusi tiszaújvárosi Triatlon Gálára, ahol 12. helyen ért célba. Ez a meghívás a ranglista első 15 helyezettjének szól és külföldi versenytársak is részt vesznek a versenyen. Felejthetetlen a  verseny a gyerekeknek, mert  világkupa pályán zajlik a küzdelem, hozzá méltó körülményekkel. A versenyzőket egyenként hívják a rajthoz, a depóban pedig névvel ellátott helyen találják meg a kerékpárokat, mint a nagy versenyeken.

Bem Norbert a faddi triatlon OB-n bronzérmes lett az ifik között.

A debreceni triatlon váltó OB-n az Antal, Schieszler, Roa Pölöskei összeállítású váltó az előkelő 5. helyen végzett.

A 45-49 évesek között senior kategóriában Antal László 1. helyezést ért el az éves összesítő ranglistán. 4 versenyt megnyert, kétszer lett második helyezett és háromszor bronzérmes.

Kiemelendő a BalatonMan Special versenyen legfiatalabb indulóként Antal Balázs 37. helyezése és fair play díja. A táv 1.900m úszás, 180 km kerékpár és 10 km futás volt. A verseny nehézségét bizonyítja, hogy a 49 fős mezőnyből 8 fő feladni kényszerült a versenyt, másrészt az idei versenyre módosították, könnyítették a kimondottan nehéz, nagy szintkülönbségű kerékpáros útvonalat.

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41